duminică, iulie 31, 2005

Girls Bravo

Girls Bravo anidb

Introducere
Vara e unul din cele mai frumoase anotimpuri, in primul rand deoarece e vacanta, si daca e vacanta, atunci e rost de plecat de acasa. Si ca sa te racoresti un pic, ce poate fi mai potrivit decat o vacanta la mare? :P Eu deja m-am racorit o tura prin Costinesti, si cum pe plaja nu poti rezista tentatiei de a privi "in ograda" vecinei/vecinului, dupa caz, am decis ca urmatorul anime din lista sa fie putin mai... altfel >:) Dupa ce mi-am clatit bine ochii cu poze, si am urmarit si serialul, nu pot sa va spun decat ca "ce e frumos, si lui Dumnezeu ii place". Cititi in continuare si veti vedea la ce ma refer :). Va atentionez din timp ca articolul contine si imagini cu continut explicit cu tenta erotica.

Poveste
Yukinari este un baiat de liceu, dar de mic copil a fost mai scund decat restul copiilor de varsta sa, motiv pentru care a fost dintotdeauna persecutat de fetele din jurul sau. Persecutia a fost atat de crunta, incat bietul Yukinari sufera de sindromul "teama de fete", si de fiecare data cand e atins de vreuna, ii apar iritatii pe tot corpul. Viata chiar nu a avut mila de el, si chiar si la liceu e persecutat in continuare, de colege, profesoare, si orice alte fete.

Intors acasa, se taraste spre baie, vrand sa faca un dus, si intra inauntru fara ca sa vada uniforma de pe scaun ce nu era a lui... ci a vecinei lui, care il rugase sa o lase sa foloseasca dusul, pentru ca ea nu avea apa acasa. Vecina lui, pe nume Kirie, care e colega cu el, nu sta mult pe ganduri, si ii pocneste un genunchi in fata, iar Yukinari cade in apa din cada si... dispare inconjurat de raze albastrui de lumina.

Cand isi recapata simturile si iese din apa, se trezeste in alta cada, cu o fata ciudata, cu parul roz, si cand isi revine din socul emotional de a o vedea dezbracata, ea ii spune ca o cheama Miharu, si ca se afla pe planeta Seiren. Mai mult, Yukinari desi era speriat la inceput, observa ca in prezenta lui Miharu nu mai sufera de vechea lui problema, si ajunge sa se intrebe daca nu cumva ea e fata cu care e destinat sa ajunga sa traiasca. Ei nu pot zabovi prea mult pe acolo, din cauza ca planeta Seiren nu era una obisnuita: era populata in majoritate de femei, iar barbatii erau o specie atat de rara, incat femeile trebuiau sa concureze intre ele pentru a se casatori cu unul.

Dupa ce reusesc sa atraga atentia tuturor locuitoarelor din zona, care sar la propriu sa puna mainile pe Yukinari, Miharu si Yukinari se intorc pe Pamant, gratie puterii speciale a lui Miharu de a crea porti spatiale cand face baie :)). Ajunsi pe Pamant, bineinteles ca Yukinari ajunge de unde a plecat, adica in cada lui de acasa, unde era jelit de Kirie, pana in momentul cand apare si Miharu, dezbracata, langa el... Kirie isi dezlantuie toata furia, dupa care se mai linistesc apele, iar Miharu ajunge sa locuiasca cu Yukinari.

Bietul Yukinari nu scapa atat de usor insa, cu toate ca Miharu ii face o groaza de probleme -> tot la el in casa se mai aciueaza si alte fete, venite tot din Seiren, si fac impreuna numai nazbatii. Oare Yukinari ajunge sa fie impreuna cu Kirie, sau cu Miharu, fata extraterestra?

Personaje
Asa cum se intampla uneori in animeurile la care producatorii sunt putin mai obsedati de personajele create, unele din ele tind sa fie descrise foarte amanuntit, inclusiv grupa de sange.

Sasaki Yukinari
Este in anul 2 la liceul Mizuno, nascut pe 31 martie (dar nu se stie varsta :P - se presupune ca nu a ramas repetent), in zodia Berbec, grupa de sange A, hobby pescuitul, si nu prea se pricepe la nimic, in special. El e cel mai timid baiat pe care l-am vazut pana acum in animeuri, cu o voce care tremura daca spune mai mult de o fraza, si care sufera de sindromul "teama de fete". E suficient sa fie atins de o fata, si se irita pe tot corpul instantaneu. Cateodata este curajos, mai ales dupa ce o cunoaste pe Miharu, desi nu e prea clar pe cine iubeste mai mult: Miharu sau vecina sa, Kirie. Kirie si cu el au copilarit impreuna, iar Kirie il protejeaza tot timpul, pentru ca la cat e el de timid, sunt rare sansele sa se poata apara impotriva cuiva.
Problema sa cu fetele este pe cale sa fie rezolvata insa, deoarece ajunge sa traiasca in fiecare zi alaturi de frumoasele locuitoare ale planetei Seiren, in special Miharu. Insa trebuie sa lupte cu competitia serioasa a opusului sau pe scala macho-ness, cel mai celebru tip din liceu-> Fukuyama, care e un afemeiat caruia nu-i scapa nimic. Cu ajutorul frumoaselor sale prietene, Yukinari reuseste totusi sa salveze situatia, oricat de roz ar fi...

Kojima Kirie
Este "fata de vizavi" care mereu e prin preajma cand ai nevoie de ea. E draguta, dar daca o enervezi, e bine sa te feresti din calea furiei sale. Pentru ca e in stare sa mature pe jos cu respectivul. Daca nu credeti, urmariti scene cand o incaseaza Fukuyama, pe ritmurile "Go to Hell!" strigate de Kirie. Dupa anii in care a practicat sport (in serial nu precizeaza, dar probabil asta e motivul), Kirie este foarte... bine dezvoltata, ca sa ma exprim asa, si se pare ca stie foarte multe scheme de box, kung fu, k-one, wrestling, etc. E maestra in luptele corp-la-corp, si asta e unul din motivele pentru care se indragosteste Kosame de ea O_o.
Kirie stie sa se apere foarte bine, si de obicei sare si in ajutorul celorlalte fete, asa ca Fukuyama nu scapa niciodata. Detine de fapt un record al numarului de ferestre sparte cu el in clasa de la liceu - 28, parca.
Dupa ce a trait toata viata ei alaturi de Yukinari, fara sa-i spuna sentimentele sale pentru el, e putin suparata ca Yukinari este indragostit acum de Miharu, si ea a ramas pe dinafara, dar pana la urma nu se stie... :)

Miharu
Ea este prima fata de pe planeta Seiren pe care o cunoaste Yukinari. E foarte draguta, si se indragosteste de Yukinari din prima, stiind ca el a venit pe planeta special pentru ea. Miharu e genul de fata naiva, care crede tot ce ii spui, pentru ca habar nu are cum e pe Pamant. Din cauza asta, intra in tot felul de necazuri, si singurul care o salveaza e Yukinari.
Parul roz si cele trei semne de pe frunte sunt caracteristicile ce o diferentiaza de pamanteni, si culmea e ca restul locuitorilor din Seiren arata ca oamenii normali, ea fiind singura mai ciudata. Are totusi niste puteri la fel de ciudate ca ea, cum ar fi abilitatea de a trece din Seiren pe Pamant si invers, cu ajutorul apei din cada, in timp ce face baie. Mai poate si sa faca chestiile din jurul ei sa explodeze, intr-un nor mare de fum roz, si ii place la nebunie sa manance. De fapt, ea mananca non-stop, si in cantitati industriale, stomacul ei avand capacitatea nedeterminata fizic. Si nu se ingrasa, asa ca poate sa devoreze si 50 kile de banane fara nici o problema, ca apoi sa-i fie in continuare foame.

Kazuharu Fukuyama
El este Macho-Man-ul liceului, si numele sau e pe buzele tuturor fetelor. Provine dintr-o familie bogata, si nu se da in laturi de la nimic pentru a cuceri o fata.
In secret, el are o slabiciune foarte asemanatoare cu a lui Yukinari, motiv pentru care poarta manusi tot timpul. Romantismul sau este de cea mai proasta calitate, si tot ce urmareste e sa puna mana pe fetele cu care umbla Yukinari. Pe Yukinari il vede ca fiind doar un pitic, si nu poate realiza cum de le-a *vrajit* pe fete sa stea pe langa el. Spre ghinionul sau, fetele nu sunt interesate sa isi petreaca timpul cu un pervers ca Fukuyama, si prefera sa stea cu inocentul Yukinari (sac!).
Asta nu inseamna ca Fukuyama va renunta vreodata, si tot timpul isi face planuri diabolice (uneori ajutat de sora sa cu voodoo magic) de a le cuceri inimile. O alta latura a sa o reprezinta banii, iar tipul asta are bani la greu, dupa cum arata casa in care locuieste, si dupa restul locatiilor pe unde isi petrece timpul (familia sa e atat de bogata, incat cumpara frecvent stadioane, hoteluri, etc...)

Kazuharu Lisa
Lisa este sora lui Fukuyama, si este o preoteasa voodoo foarte puternica. Isi cauta barbatul care i-a fost destinat, si crede ca Yukinari este acela, asa ca face orice in putere pentru a se casatori cu el. Ritualurile satanice sunt o nimica toata pentru ea, si cateodata mai invoca forte malefice sub forma de papusi gigantice care repeta "kill you, destroy you" etc, dar doar accidental. Sau mai scapa de sub control spirite ale mortilor, ce invadeaza apoi palatul familiei :D Oricum, Lisa este si ea draguta, dar manuieste puteri malefice, deci nu e genul de persoana cu care sa nu vrei sa fii in relatii bune. Ea si fratele ei se urasc, dar ocazional isi mai unesc fortele in interesul comun (cum ar fi ea sa puna gherutzele pe Yukinari iar fratele ei pe Miharu).

Este insotita de bodyguarzii ei care ii indeplinesc orice dorinta, dintre care se remarca Kosame, care e o tipa dura, ce are un gust pentru... femeile puternice, in genul lui Kirie. Kosame se indragosteste de fapt de Kirie, si cu toate ca Kirie ii respinge afectiunea, ea ar face orice pentru ea. Nu veti vedea prea multe scene de genul, asa ca e bine sa le savurati din timp (cand am vazut prima lor intalnire, am ramas cu gura cascata si nu imi venea sa cred ce personalitate are, dar in fond, este un serial ecchi, nu? >:).

Grafica
Trebuie sa recunosc ca artistii grafici chiar isi dau toata silinta ca serialele ecchi sa arate excelent din punctul asta de vedere. Reprezentantele sexului frumos arata intotdeauna bine, si au vestimentatii foarte variate - la un moment dat, se organizeaza o partida de mahjong cu pedepse de genul cosplay (costume play - foarte la moda in Japonia), bineinteles, alese de Fukuyama, care e *geniul* de necontestat cand vine vorba de garderobe sexy.

Si nu numai fetele arata bine, ci si peisajul inconjurator, bineinteles, de obicei este realizat cu tenta romantica, dar nu s-a facut rabat la impresia artistica. Preferatele mele sunt scenele cu multi copaci si apa, la asfintitul soarelui.
Personajele au, ca de obicei, culori neobisnuite pentru par: albastru, roz, etc. dar e de asteptat, pentru ca era nevoie de multe fete si cu o personalitate diferita una de alta. Iar Kirie arata mai bine asa decat in alta culoare :P

Veti mai vedea si efecte frumoase, atunci cand apare Lisa cu vrajile ei voodoo, sau cand isi foloseste Miharu puterea ei speciala. Nu lipsesc reflectoarele, flashbang-uri (remember Kosame, right?) si alte efecte interesante, cum ar fi norii de fum roz.

Sunet
Coloana sonora este facuta la sintetizator, dar e amuzanta, mai ales in momentele in care Kirie imparte pumni (se aude un gong, atunci cand face o lovitura fatala :). Inafara de momentele precizate, coloana e destul de subtila, si se remarca doar la scenele de dinamism. Per total, mie mi-a placut, si imi aduce aminte de cea de la Ah My Goddess pe alocuri - mai e vorba si mini-spoturile gen reclama cu fetele din serial, care apar pe la jumatate, pentru cateva secunde, la fel ca la Chobits si AMG.

Cu ocazia asta, mi-am adus aminte de un personaj din Yumeria, care avea prostul obicei sa intoneze "nano da" in timp ce mergea de colo-colo. Si aici apare un personaj la fel de dragut, in mod ciudat de aceeasi varsta (poate e un fel de laitmotiv arhicunoscut care imi scapa mie), care are obiceiul sa adauge "nano da" din cand in cand la ce spune. Mie mi se pare enervanta faza, dar e scenele sunt destul de distractive ca sa trec cu vederea asta.

Impresii
Este genul de serial la care mai salivezi fara sa vrei, iar cu alte ocazii razi cu pofta. Este intr-adevar comic, iar mie cel mai mult imi plac interventiile lui Kirie, care face una cu pamantul tot ce misca. Elementul picant este Fukuyama, care e un pervers si jumatate, si imi place ca nu e iertat niciodata de Kirie, care in rest, e o fata draguta.

Sunt fel de fel de scene, mai ales cele in care baietii vad o fata dezbracata si apoi le curg suvoaie intregi de sange din nas. Eu nu am vazut sa se intample asa ceva, dar daca japonezii zic ca e adevarat, si ca ei patesc asta cateodata, atunci asa sa fie... E putin ireal la partile de full-contact dintre Kirie si Fukuyama, deoarece Kirie ar fi trebuit sa-l omoare pana acum de 100 de ori, si totusi, Fukuyama isi revine imediat. E buna ideea, totusi, pentru ca altfel disparea Fukuyama, si cine si-ar mai fi bagat mainile pe unde nu trebuie?...

Serialul e dragut, asa ca vi-l recomand - pur si simplu situatiile care genereaza comicul sunt prea jenante pentru personaje ca te abtii sa nu razi. Imi e mila totusi de Yukinari, deoarece mereu darama fete pe strada, care cad numai in pozitii indecente, dupa care saracul lesina, cand vede ce a facut. Daca ar fi sa fac un grafic cu cat de interesante mi s-au parut episoadele, cam asa ar arata (e foarte subiectiv, iar al doilea sezon nu s-a incheiat inca la data scrierii articolului)

Nota: 9/10.
Recomandare: Activitate Placuta. Filmul este destinat minorilor peste 18 ani.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu ii dau 10/10!
Hai ca ai fost tare: "...dedicat minorilor peste 18 ani", tare de tot... minori peste 18 ani?=))

Foarte bun review-ul! Mi-a placut. Eu deabia l-am vazut, ma refer la serial (ambele sezoane), acum in 2008 in primavara cand mi-am deschis apetitul pentru anime, mai ales ecchi!