duminică, iulie 03, 2005

Bakuretsu Tenshi

Bakuretsu Tenshi anidb
Exploding Angel

Introducere
Serialul de fata este un anime dedicat celor ce vor sa vada actiune. Multa. >:) Bineinteles, nu orice fel de actiune, ci lupte intre roboti, explozii, si fete care manuiesc Colt-uri stralucitoare, si sunt imbracate sumar. Daca va numarati printre fanii scenelor enumerate, atunci seria asta sigur va va placea, pentru ca pe parcursul celor 24 de episoade, personajele vor face tot posibilul sa distruga tot ce ameninta orasul lor. Sa vedem intai care sunt *ingerashii* nostri ->

Personaje
Joe
Joe este cea mai puternica dintre toate fetele. E tot timpul serioasa, si nu se gandeste decat la a se bate. E tot timpul cu Meg, si tine la ea, desi nu spune nimic. Cel mai stupid lucru pe care il poate face cineva e sa o enerveze pe fata asta, pentru ca atunci cand se intampla asta, e in stare sa distruga un cartier intreg. Se pare ca Joe "a fost facuta" pentru a se bate, pentru ca nu se gandeste la nimic altceva, si nu o poate inveseli nimic. Intre misiuni sta degeaba, doarme, sau se uita la filme cu undead :)), de-abia asteptand ca Sei sa dea semnalul, pentru a-si pregati cele doua Colt-uri cu care trage mai rapid decat oricine altcineva.

Meg
Meg e cea mai vesela dintre toate fetele, se imbraca precum un cowboy, si intra mereu in bucluc. Din fericire pentru ea, apare mereu Joe ca sa o salveze. A cunoscut-o pe Joe inca de cand Meg era foarte mica, si traia intr-un cartier din old-town, si de atunci a ramas impreuna cu ea, si sunt cele mai bune prietene. Principala ocupatie a lui Meg e sa... manance, iar apetitul ei e incredibil. Dupa cum spuneam, Meg e pata de culoare din grupul lor, pentru ca fara ea, misiunile lui Joe ar fi monotone. Joe lupta de fapt pentru Meg, pentru ca e singura ei prietena. Si pentru ca Meg nu lupta niciodata, desi pleaca si ea in misiuni inarmata, alaturi de Joe. Meg poate sa dea impresia ca e acolo doar ca sa incurce pe restul, deoarece asta face mai tot timpul, dar nimeni nu se supara, si toti adora compania ei.

Amy
Amy este doar un copil, dar asta nu o impiedica sa fie unul din cei mai cunoscuti hackeri. Este salvata de Sei in momentul cand politia era pe punctul de a o aresta, si de atunci lucreaza in echipa de mercenari, ocupandu-se cu adunarea informatiilor. Din cand in cand, mai merge si la cumparaturi, unde goleste toate cardurile pentru a-si achizitiona ultimele noutati :P Amy este principalul motiv pentru care Sei angajeaza un bucatar, deoarece in ultima vreme, fetele comandau cam prea multa pizza, si nu era recomandat ca vreuna sa inceapa sa aiba probleme cu sanatatea... Ce m-a surprins e papusa lui Amy, un iepuras gigant, pe care il tine tot timpul cu ea. In interior, se afla de fapt unul din calculatoarele ei, cu care ocazional mai sparge baze de date, cand se plimba prin oras :P

Sei
Ea este conducatoarea grupului, si totodata, si una din cele mai influente persoane din oras. Orasul e condus de mai multe sindicate, iar seful sindicatului cel mai puternic e chiar bunicul ei. Sei se ocupa asadar cu asigurarea pacii din oras, si echipa de mercenari pe care a asamblat-o isi desfasoara activitatea in paralel cu politia orasului. Are multe resurse, si printre angajati se numara si mecanicul care l-a construit pe Jango, si care mai e chemat din cand in cand, ca sa repare stricaciunile provocate de Joe... Sei poarta pe umeri intreaga responsabilitate a actiunilor lui Joe, care nu intotdeauna rezolva situatiile in cel mai delicat mod posibil. De fapt... nimic din ce face Joe nu are cum sa fie subtil ;))

Poveste
Fetele pe care le-ati cunoscut mai devreme sunt un grup de elita care apara orasul Tokio de tot ce ameninta distrugerea lui. Sub comanda lui Sei, care e una din persoanele cele mai influente din oras, Joe, Meg si Amy se ocupa (in special Joe) cu eliminarea oricarei amenintari la pacea locuitorilor. Joe si Meg se cunosc de cand Meg era mica, iar singurul lucru pe care il stie Meg despre prietena ei e ca Joe e incredibil de puternica si de rapida, un adevarat "Inger al Mortii", cum mai este numita de cei care au cunoscut-o de-a lungul anilor. Dar Meg o iubeste pe Joe ca pe o sora, si sunt nedespartite, Joe fiind nevoita de multe ori sa plece in misiuni de salvare a lui Meg, care se pare ca reuseste sa intre in bucluc de fiecare data.

Joe este cea care poate sa controleze cel mai bine robotii de lupta, asa ca Sei, cu ajutorul influentei sale, obtine fonduri pentru a-l construi pe Jango, cel mai avansat, ca tehnologie, de pe piata, cu ajutorul caruia Joe distruge robotii care isi fac aparitia din ce in ce mai des in oras, iar lucrul cel mai ciudat e ca nu au oameni inauntrul lor. Asadar, toata lumea se implica in rezolvarea misterului acestor aparitii, care par a face parte dintr-un complot la scara larga.

Grafica
Ca de obicei, exploziile sunt realizate digital (really impressive, dupa cum observati) iar eye-candy-ul este prezent peste tot. Orasul in care se desfasoara actiunea este scaldat in lumina generata de monitoare, si cam in toate scenele pe timp de noapte, apare un glow de la neoanele din apropiere. Oriunde se duce Joe, se lasa cu razboi: distrugerea cladirilor/poduri/orice este realizata cu detalii superbe (e o scena cand se imping doi roboti, iar cel cu sabia taie in urma impactului toate coloanele de pe o parte a unui pod, ce se va prabusi apoi in mii de bucatele de moloz).

Orasul e impartit in cartiere, si veti avea ocazia sa vedeti atat cladiri cu suta de etaje, cat si parti vechi ale orasului, in care totul e distrus, si "crema" societatii se aduna la un foc de tabara. In zonele vechi ale orasului, grafica devine mai blurry, si de obicei, scenele sunt pe timp de noapte. In orasul "nou", soarele lumineaza cu putere (sunt si scene cu asfintituri superbe), si grafica isi recapata luciul si contururile clare.

Decorurile sunt variate: Tokio -> new town, old town, padure, Osaka, tuneluri de tren, portavioane :P, sate, etc.

Nu am avut nimic de reprosat graficii aici, pentru ca eram prea ocupat sa salivez la scenele de actiune, si de la efectele speciale. Daca nu ma credeti, incercati sa vizionati cateva episoade >:)

Sunet
Deoarece este un serial de actiune, sunetele care va vor incanta cel mai des urechea sunt cele facute de pistoalele lui Joe, exploziile rachetelor, si impactul blocurilor ce se darama, sub actiunea factorilor de mediu (niste robotei care mai explodeaza, niste lansatoare de rachete, etc.) Dar ceea ce veti remarca va fi melodia mexicano/spaniola (nu-mi dau seama exact, dar imi place) care incepe in momentul in care se enerveaza Joe, si incepe sa-i ia la bataie pe toti, urcand in Jango, robotul ei.

Impresii
Eu nu sunt un fan al genului mecha, dar serialul asta mi-a placut. Povestea se taraie pana prin ultimele episoade, cand incepi sa afli mai multe despre ceea ce se intampla, si de ce au ajuns fetele impreuna. Are si un usor iz de Matrix, lucru pe care il apreciez, pentru ca face scenele de actiune mai interesante - de parca simpla prezenta a lui Joe nu facea asta...

Vestimentatia este destul de elaborata, Sei fiind cea care impresioneaza prin eleganta (are tot timpul un aer de noblete in jurul ei - e, totusi, nepoata unui sef politic important), iar Joe e cea mai "dezbracata". Argumentul lui Joe e simplu: se imbraca asa pentru ca libertatea de miscare o face sa lupte mai bine :P Vorbind de lupta, sunt o sumedenie de scene in care putem admira in toata splendoarea arme, roboti, vehicule, si pe Joe :)

Seria are si o nota de suspans, din cauza ca nu afli decat la sfarsitul ei explicatiile lucrurilor pe care le intalnesti pe parcurs, dar elementul de atractie este actiunea. In rest... povestea mi s-a parut interesanta, desi nu mi-a placut cum au finalizat-o, pentru ca dupa ce am urmarit toata seria ma asteptam la cu totul alt final. Din cand in cand mai apar faze comice, de obicei fiind starnite de Meg: fazele cand Meg se indoapa, sau cand apare Joe in uniforma de studenta, si toata lumea rade de ea pe ascuns, pentru ca nu ii sta bine... Serialul are si o usoara tenta ecchi, pentru ca vestimentatia fetelor e deseori sumara, in special cea a lui Joe. Exista o scena cand Joe se imbraca in *costumul* ei de lupta, in stil Rambo.

Nota: 9/10
Recomandare: actiune, fete, roboti -> mai vreti ceva?

Niciun comentariu: