sâmbătă, mai 28, 2005

Hellsing

Hellsing anidb

Introducere
"Vampirul care suuuuje siiingieee...". De cand cu Vampire Hunter D., care, lol, e aproape la fel de *vechi* ca si mine -> spre surpriza mea, cred ca anumite persoane nu mai pot trai fara animeurile cu si despre vampiri. Problema e ca astfel de filme tind sa aiba o atmosfera horror/dark, lucru ce face din respectivul film o productie dedicata numai unui public restrans, deci fara profituri prea mari. Therefore, sunt rare filmele astea. Hellsing e un serial de care am auzit
"prin vecini", si m-am hotarat sa-l iau, ca sa vad daca intr-adevar merita atentie. Seria e mica, doar 13 episoade, dar actiunea curge fluid, nesuferind "sindromul episodului 10, cand all hell breaks loose without warning", asa cum imi place sa-l numesc.

Povestea
Pe lume exista vampiri. Pe bune... Eu sunt un..uhhh... despre ce vorbeam? >:) Intotdeauna au existat vampiri, in timpurile stravechi doar nativi, dar in lumea moderna si artificiali, creati prin tehnologie, numai ca publicul nu stia decat mituri, care nu erau decat povesti de speriat copiii. Principalul motiv e ca exista agentia secreta de cavaleri Hellsing, pe langa multe altele (asta era din Marea Britanie), care se ocupa cu anihilarea oricaror forme de viata neumana. La conducerea ei se afla membrii familiei Hellsing, in prezent, *Sir* (e doar onorific titlul, hehe) Integral. Care, nu se stie de ce, avea pe langa ea mereu un vampir pe nume Alucard, atat de ancient, incat era dezgustat de noii vampiri aparuti peste noapte, si care habar nu aveau de ce simt nevoia de a suge sange.
Intr-o seara, o intreaga echipa de militari e trimisa in misiune sa salveze niste victime, dar in curand descopera ca intreaga casa misuna de nemorti care umbla si musca tot ce iese in cale. Si dupa ce se intampla asta, la randul lor, cei muscati devin ghouls. Singura care mai era intreaga e o anume Victoria Celes, care era mai mult asistenta medicala, din cauza ca nu putea sa traga cu arma de frica. Dupa ce fostii camarazi o fugaresc putin prin padure, ca sa-i suga sangele, e prinsa de cel care a pornit toata nebunia, un preot devenit vampir. Si cand tocmai se pregatea sa-i faca o incizie pe artera, apare si amicul nostru Alucard, cu pistolul ce avea o teava menita clar pentru a masura camera cu ea, si o intreaba pe Celes daca vrea sa moara, sau sa vina cu el... si sa traiasca... forever. Si asa mai apare o vampira, care inca nu isi da seama de ce a insemnat raspunsul ei din acel moment. Impreuna cu restul fortelor armate ai agentiei, ei trebuie sa descopere cine creeaza vampiri artificiali, si de ce.

Personaje
Alucard - e un vampir ale carui origini, intentii, putere si legatura cu agentia Hellsing nu sunt clare. E la fel de misterios ca o umbra si ii face placere sa omoare vampirii artificiali, care, desi sunt puternici, nu sunt nici pe departe la fel de sofisticati precum nativii. El o transforma pe Victoria in vampir, si devine stapanul ei, dar niciodata nu vrea sa-i rosteasca numele, chemand-o doar ca "police woman"... Poate ca inca mai are retineri in ceea ce priveste decizia sa, si nu o poate vedea ca fiind un vampir adevarat.
Foloseste tot timpul un pistol luuung, calibru incredibil de mare, facut la comanda, cu gloante din argint topit din cruci/clopote/etc blagoslovite de Biserica. Cand se enerveaza, isi mai foloseste si puterile ciudate, si aparent, unice.

Victoria Celes - e o fosta politista, acum devenita vampir. Schimbarea nu prea i-a afectat personalitatea, pentru ca a ramas la fel de naiva si de neindemanatica precum era inainte. Alucard nu prea se ocupa de ea, asa ca trebuie sa invete singura ce inseamna sa fii vampir. Inca se mai crede umana, si lupta alaturi de divizia speciala a trupelor din Hellsing. Incepe sa descopere avantajele de a fi vampir, dar foarte incet isi da seama de adevarata sa putere. Care ii ajuta la trasul cu tunul de tanc din picioare...

Integral - e o femeie puternica, sefa organizatiei Hellsing. Da comenzi tuturor, e rece in relatiile cu ceilalti, si se pare ca Alucard o asculta. Familia ei este un ordin stravechi de cavaleri care au protejat Marea Britanie jurand credinta Reginei si lui Dumnezeu, dar sunt totusi protestanti, ceea ce inseamna ca nu sunt deloc amicale relatiile cu agentii Vaticanului, care mai scot capul la aer si prin Anglia, incercand sa preia controlul agentiei. Trage excelent cu pistolul, but otherwise, she doesn't do *action*.

Steward - "The butler did it, in the garrage, with the kitchen knife!" E ajutorul lui Integral, si se pare ca si Alucard are un oarecare respect pentru el. O figura blanda, si o ajuta pe Celes la inceput. Tot el e weapon master, aducand pistoale modificate pentru Alucard si armele extra heavy pentru Celes. Pe cat de bun e, are si o latura misterioasa, pe care Celes inca nu a vazut-o.

The series
Ar trebui sa va previn ca atmosfera este gloomy. Poate chiar mai gloomy ca in Vampire Hunter D. Nu exista momente comice, si e mult sange, considering ca e un serial cu vampiri :) Totusi, ei au o alta viziune asupra vampirilor. Daca esti muscat de vampir si el nu vrea sa iti dea sangele lui, devii ghoul -> aka brainless, a la Resident Evil, undead thingie care merge peste tot. Toti ghoulii creati de un vampir pot fi chemati, la nevoie. Vampirii obisnuiti si ghoulii sunt sensibili la argint -> gloantze, in general, iar Alucard are destule cu mercur & other neat stuff. Totusi, nu s-a mers pe latura tehnologica a warfare-ului contra vampiri. Doar din cand in cand mai apare stewardul care ii aduce ceva si ii spune cum e facut.
In rest, Celes e enervanta prin atitudinea ei, si probabil de-aia Alucard o lasa in pace, dupa ce o salveaza de la moarte. Toti soldatii sunt condusi de Generalul Fargason, a really old dude care sta si se sfatuieste cu Integral. Vorbeam de vampiri creati artificial. Amazingly, au descoperit un chip care nu se stie de cine e produs, si care implantat, transforma omul respectiv in vampir. Si se pare ca apar din ce in ce mai multi.

Concluzii
Dupa ce veti vedea nota, va veti intreba desigur de ce am ales sa fac review la un astfel de anime, daca nu mi-a placut extraordinar? Pentru ca are partile sale bune. Puterile lui Alucard sunt bine realizate, si tot nu am inteles anumite particularitati ale lor (urmariti seria si veti vedea), iar finalul e mai bine realizat decat la alte serii scurte pe care le-am vazut. E o serie interesanta, dar
nu extraordinara. Muzica de la inceput e prost aleasa, si iti cam taie avantul. Dar dupa primele scene, iti dai seama ca e posibil sa iti placa. Ceea ce e bine realizata e atmosfera si grafica. Nu e ceva special, but it sure feels creepy. Spre sfarsit veti descoperi si adevarata origine a lui Alucard, si veti ramane placut surprinsi, zic eu. Alucard si Stewardul sunt de fapt personajele mele preferate, desi apar cel mai rar. Povestea se invarte mai mult in jurul lui Celes, care nu mi-a placut din cauza imaginii fetei ce umbla in brate cu tunul. Tot la fel de deplasata mi s-a parut si personalitatea lui Integral, dar spre sfarsit tinde sa fie umanizata - e adevarat, nu ar fi putut sa fie sefa unei organizatii armate, daca nu avea tarie de caracter, dar ea domina pe toata lumea. La partea de vampiri, ma asteptam la altceva - ei clar au modificat multe ce tin de modul lor de ne-moarte :), iar mie imi place mai mult viziunea veche. Desi imi place genul, nici macar Vampire Hunter D. nu am fost tentat sa-l pastrez pe hard, deoarece nu simt senzatia de a revedea scenele dark ce abunda pe alocuri.

Nota: 5/10
Recomandari: doar daca va place genul noir. Altfel e putin probabil sa apreciati aceasta serie

6 comentarii:

Chiller spunea...

Poate are dreptate, dar daca va place genul, o sa vi se para super marfa, mai ales finalul.

Shaddox spunea...

Review-ul mi se pare mai slabut fata de celelalte ale voastre, din cauza catorva greseli (eu fiind mare fan Hellsing) :

- Steward nu e numele lui (Walter), ci e functia sa (un sinonim la Butler, daca doresti a spune asa)

-Ghoulii nu sunt produsi asa. Ghoulii sunt produsi prin muscarea persoanelor nevirgine

-pe domnita nu o cheama Integral, ci Integra

Cat despre nota anime-ului, sunt perfect de acord. Nu merita mai mult de 5. Lasa FOARTE MULTE GOLURI si nu acopera povestea cum trebuie. Fapt pentru care am citit manga, si in scurt timp a devenit preferata mea. Pacat ca este inca ongoing.

Dread Knight spunea...

@Lord Runeshade: trecand cu vederea typo-ul... nice observation :)


Apropo de review-ul acesta... nu sunt de acord cu nota, merita cel putin un 8... dar de asemenea... nu vad cum de a luat "Bleach" 10/10 :P

Ar fi nice sa mai vina unu din autorii blog-ului acesta cu un review pt Hellsing.


Deci sunt dezamagit de unele note.. dar pana la urma sunt review-uri... reflecta parerile autorilor. E un mod marfa de a afla de anime-uri bune... so... keep up the good work guys! :)

alexs spunea...

E un serial animat foarte calumea si te face sa te uiti din nou la el ,dar nu are doar 13 episoade are mai multe sincer nu stiu cate pentru ca nu am apucat sa le vad pe toate tot ce stiu e ca cel mai mare dusman al organizatiei HellSing este un nazist care are multa putere .Din cate stiu eu sar putea sa fie celebrul Adolf Hitler dar mai bine va uitati voi si va dati seama

Emi. spunea...

Sunt o mare fană Hellsing, şi vă recomand să vă uitaţi şi la OVA-uri. E o altă variantă a anime-ului, neterminată încă, care mie mi se pare net superioară TV-series-ului.
Pentru cei care vor ceva mult mai bloody, şi care vor să descopere cine creea, de fapt, acei vampiri falşi... vă recomand OVA series. :)

HurRah >.< spunea...

Cel mai genial anime.Cel putin asta este parerea mea, il ador efectiv si nu genu' nuts about vampires, ci cum e gandit.
Ova-urile sunt si ele absolute!