miercuri, februarie 26, 2014

Zilele Filmului Japonez

La Mulți Ani 2014!


Destul de târziu, dar cum niciun lucru bun nu vine singur, ci însoțit de altele, m-am gândit că ar trebui să scriu câteva cuvinte despre Zilele Filmului Japonez.


 Primul lucru de menționat pentru amatori e că intrarea e LIBERĂ, dar ceea ce m-a surprins e faptul că au avut 50-100 pliante și reviste gratis despre fenomenul acesta cultural iar eu am prins un exemplar din fiecare număr.



La Cinemateca Română se ajunge ușor de la stația de metrou Izvor, de exemplu, în doar 10 minute, dar fiți pregătiți să ajungeți din timp, altfel sala se va umple instant în ultimele minute. La etaj a fost plăcut, în ciuda unghiului nefavorabil și a scaunelor, dar poate că sunt eu mai pretențios în ultimii ani de la frecventat prea des Afi / Movieplex. Despre filmul ”Three for the Road” (Yajikiita Douchu Teresuko) am numai cuvinte de laudă - IMDB i-a dat doar 6.2 dar eu cu Chiller am râs destul de mult la acest film, așadar în mod cert nu sunt singurul căruia i-a plăcut povestea și actorii. Recomand cu plăcere, deși ocazional se simte că e prea lung.